Vogali pri dekorativnem kamnu

Pri dekorativnem kamnu so vogali zahtevni za izdelavo. Imamo preko 20-letne izkušnje s polaganjem kamna. Zato smo pravi naslov za vas. Lahko vam ponudimo strokovno vgradnjo. V tem primeru vogale izdelamo na objektu. Boste kamen raje polagali sami? Vogale vam lahko izdelamo v naši proizvodnji.

Izdelava vogalov v proizvodnji

Ker vemo, da so vogali zahtevni, vam jih lahko pripravimo v proizvodnji. Torej zaupajte delo našim mojstrom. Tu smo za vas. Nudimo vam svetovanje. Skupaj bomo izdelali načrt polaganja. Na vas je le, da sledite našim navodilom. S pripravljenimi vogali bo delo potekalo tekoče.

Vogali Opeka Rustica
Vogali Decor Classic
Vogal Mediteran Classic
Vogal Bunja

Orodje za rezanje kamna

Najlepše reze boste dosegli z vodno žago. Za silo bo šlo tudi s ˝fleksarco˝. Skoraj v vsakem projektu je kamen potrebno rezati. Bodisi na določeno dolžino ali višino – takrat režemo pod kotom 90˙. V primeru vogalov pa se ravni kos prereže dvakrat pod kotom 45˙ (˝gerunga˝). Ko se oba kosa sestavita skupaj, tvorita pravi kot. Umetni dekorativni kamen najlažje režemo z rezilnim listom za marmor.

Orodje za rezanje kamna
Prerez kamna

Polaganje vogalov pri dekorativnem kamnu

Kako začeti s polaganjem? Kamen pričnemo polagati od spodaj navzgor. Kot je to vedno pri dekorativnem kamnu. Tako spodnji kosi nosijo težo zgornjih.  Poraba lepila pri vogalih je 1,5-2kg/m1. Primerna lepila so tista iz razreda C2TeS1. Podrobna navodila za polaganje najdete v tehničnem priročniku. Prenesete ga lahko iz na tej povezavi.

VOGALI PRI DEKORATIVNEM KAMNU
VOGALI PRI DEKORATIVNEM KAMNU

Vogali so narejeni tako, da imajo krajši in daljši del. Vogalne elemente med vgradnjo obračajte. Se pravi ko greste v višino, obračate daljši del enkrat levo, drugič desno. S tem se izognete ravni liniji spojev.

VOGALI PRI DEKORATIVNEM KAMNU

VOGALI PRI DEKORATIVNEM KAMNU

Preobrazba enostavnega betonskega stebra. Oblečen je v dekorativni kamen Mediteran Dalmata Maestral.

VOGALI PRI DEKORATIVNEM KAMNU
VOGALI PRI DEKORATIVNEM KAMNU

Strokovna vgradnja

Izvedbo vgradnje dekorativnega kamna vam nudimo v sodelovanju z ekipo Kamen-Mojster. Imajo dolgoletne izkušnje. Zato bodo delo opravili odlično. Nekateri modeli kamna so enostavnejši za izdelavo vogalov. Spet drugi so razgibani. Prav takšni modeli zahtevajo strokovno znanje in kamnoseški pogled. Nekaj primerov, kako vogale izdelajo strokovnjaki, si poglejte v fotografijah.

Vogal pri dekorativnem kamnu - Bunja
Vogal pri dekorativnem kamnu - Decor Classic
Vogal pri dekorativnem kamnu - Mediteran Classic
Vogal pri okrasni opeki - Opeka Antique

Za svetovanje pri projektu in brezplačno pripravo informativne ponudbe nas kontaktirajte.