Okrasna opeka

Okrasna opeka je replika prave opeke. Je tanjša od prave opeke in zavzame manj prostora. Kljub temu ohrani originalni videz polne opeke. Tudi v moderno opremljen prostor opeka vnese pridih preteklosti in domačnosti. Lahko jo uporabite kot detajl na steni, primerna pa je tudi za zunanjo uporabo – na primer kot obloga fasade.

Rustica Panama

OPEKA RUSTICA PANAMA

Edinstvenost okrasne opeke

Tradicionalna opeka je zmes gline, vode in agregata. V peči žgana glina naredi prav vsak kos opeke sam po sebi original. Težko je najti dve opeki, ki sta si po videzu enaki.

Prav k temu sledimo tudi v naši proizvodnji okrasne opeke. Tri serije opeke, ki jih proizvajamo, so različne med seboj tako po velikosti, kot tudi po struktri-reliefu. Serije okrasne opeke so: Classic, Rustica in Verona.

Opeka Rustica

Opeka Rustica je okrasna opeka z najbolj poudarjenim reliefom. Je tudi najbolj priljubljena okrasna opeka iz naše proizvodnje. Opeko se lahko polaga s fugo ali brez nje. Primerna je tako za notranje, kot tudi zunanje površine. Opeka Rustica je na voljo v več barvnih odtenkih in kombinacijah.

Opeka Rustica ravni element

OPEKA RUSTICA SAHARA

Rustica Panama

OPEKA RUSTICA PANAMA

Rustica Belize

OPEKA RUSTICA PIETRA

OPEKA RUSTICA SAHARA

OPEKA CLASSIC

Okrasna opeka čistih linij, ki posnema kvader prave žgane opeke in ima gladko površino. Dimenzije posameznega kosa so 23,3cm × 6,5cm. Primerna je tako za notranjo, kot tudi zunanjo uporabo (na primer obloga fasade). Opeka Classic je na voljo v več barvnih kombinacijah.

Opeka Classic ravni element

OPEKA CLASSIC NOELA

OPEKA CLASSIC ROMA

Opeka Classic Roma

OPEKA CLASSIC RIA

OPEKA CLASSIC NERA

OPEKA VERONA

Okrasna opeka nekoliko večjih dimenzij – 23,3cm × 6,8cm. Polaga se lahko s fugo ali na stik. Kot pri vseh opekah so na voljo ravni in vogalni elementi. Na voljo je v več zemeljskih tonih.

Opeka Verona Ravni element

RAVNI ELEMENT

Opeka Verona vogalni element

VOGALNI ELEMENT

Opeka Verona Bianca

OPEKA VERONA BIANCA

Opeka Verona Terra

OPEKA VERONA TERRA