Umetni dekorativni kamni serije Mediteran

Se sprašujete, kje črpamo navdih za naše izdelke? Navdih iščemo v naravi. Umetni dekorativni kamni serije Mediteran predstavljata dve različni seriji, ki se razlikujeta v reliefu in barvnih odtenkih. Za oba modela smo navdih našli v tradicionalni mediteranski arhitekturi.

Mediteran Classic

Mediteran Classic Molat

Kako se razlikujeta seriji umetnega dekorativnega kamna Mediteran?

Serija Classic je precej robustna. Gre za imitacijo suhozida. Odtenki, ki se pojavljajo v tradicionalnem suhozidu so: rdečkasta, oker, sivine in zelenkasta patina. Enake odtenke najdemo v dekorativnih kamnih serije Classic.

Serija Mediteran je bolj elegantna, celo moderna. Čeprav gre še vedno za tradicionalne oblike, se ta model lažje vklopi tudi v moderno arhitekturo. Na voljo je velik razpon barvnih odtenkov: od bele s poudarki preko zemeljskih tonov do temno sive.

Mediteran Dalmata

Mediteran Dalmata Levante

Poimenovanje serije Mediteran Classic

Serija Classic je precej robustna v svojem izgledu. Na voljo je vštirih barvnih kombinacijah. Vsi modeli so svoje ime dobili po otokih v Mediteranu. Na voljo smo imeli 1.185 možnih imen – gre za hrvaške otoke. Zmagovalno so nam zveneli: Zlarin, Olib, Silba in Molat. Nekateri otoki so znani bolj, drugi manj. Za vse pa je značilno enako kot za serijo umetnega dekorativnega kamna Mediteran Classic – da so vsak po sebi nekaj posebnega.

Poimenovanje serije Mediteran Dalmata

Serija umetnega dekorativnega kamna Mediteran Dalmata je elegantna v posnemanju dalmatinske arhitekture. Na voljo je velik razpon barvnih odtenkov: od bele s poudarki preko zemeljskih tonov do temno sive.

Navdih za poimenovanje modelov smo tokrat iskali med vetrovi, ki krojijo vreme v Dalmaciji. Na primer model Bonaca s komaj opaznimi kontrasti odraža umirjenost in pridih nežnosti, kot je mirna gladina morja ob bonaci. Model Furial je njegovo popolno nasprotje – divji sunki vetra se odražajo v temnih odtenkih in intenzivnih kontrastih.